רוני

יו"ר אגודה וחבר מליאה וחבר וועדה

שלום רב, האם יו"ר אגודה יכול לכהן גם כיו"ר אגודה וגם כחבר מליאה במועצה ובוועדות של תכנון ובנייה ? וכמה שנים במקסימום יכול לכהן רצוף יו"ר אגודה ? מה קורה במצב של התנכלות ,איומים, השפלות מצד חברי אגודה ויו"ר אגודה לחבר שנולד ומתגורר במושב ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית לכל: בכל מקרה של התנכלות ו/או איומים, גם כלפי מי שאיננו חבר שנולד במושב – יש לפנות לעו"ד לסיוע משפטי. במסגרת הסיוע האמור, ניתן גם לבקש בירור לגבי שאלת כשרות כהונתו של חבר מליאת המועצה האזורית – בירור שייעשה ע"י עוה"ד גם מול היועץ המשפטי של המועצה. בהתייחס לשאלה נוספת זו, מופנית תשומת הלב לתשובת מנהל-הפורום לשאלה מיום 24/7/2015. בהקשר זה: אם ועד-ההנהלה של האגודה משמש כאן גם כ"ועד מקומי" – אין חבריו כשירים לכהן במליאת המועצה האזורית. אחרת המצב, אם "ועד מקומי" נבחר בנפרד במושב המדובר, ואם היו"ר הנזכר בשאלה איננו חבר "הוועד המקומי". בהערה נוספת לאמור בשאלה: הדין אינו מתערב בבחירתם של חברי-האגודה, הבוחרים להם הנהלה, בהקשר לרציפות כהונות של חברי ועד-ההנהלה הנבחרים מחדש; עם זאת יש לבדוק, אם תקנון האגודה השיתופית של המושב אינו כולל הגבלה כזו.

אלי להב

האם יש אפשרות לקבל החלטה רטרואקטיבית במרחק של 7 שנים