עמי

ניגוד עניינים בין חבר לחלק מחברי ההנהלה

העם חברי הנהלה שאחד מהם גרם לנזק כלכלי לחבר קיבוץ, ואשתו של המזכיר לשעבר שנגדו הגשתי בירור על העלמת מיסמכים וגניבה. שתיהן יושבות בהנהלת הקיבוץ,העם הן יכולות להצביא על ההסכם שהחבר עושה עם הקיבוץ,,ההסכם הגיע אחראי 3 שנות דיונים והחלפה של שני מגשרים,,,אבל ההסכם דורש את החלטת ההנהלה ,,אבל יושבות שם שתי נציגות שלפי דעתי יש ניגוד עינינים,,מנגד מנכל הקיבוץ אומר שזה לא בעיה שלו והוא לא מבקש מאף אחד לצאת מישיבות הנהלה של הקיבוץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אם בהתדיינות המדוברת, הנמשכת שנים, מלווה השואל ע"י עו"ד – יש להפנות את השאלה ל"כתובת" זו. אם אין השואל מיוצג משפטית – יתכן שיש לשקול לפחות התייעצות עם עו"ד בשלב זה, תוך הצגת המקרה על מלוא הנסיבות הקשורות אליו, לרבות אלה הנוגעות לסכסוך האישי שנוצר עם כל אחת משתי חברות ועד-ההנהלה. כחלופה, יתכן שיש לשקול דרישה לקיבוץ, כי לגבי השתתפות שתי חברות-הוועד בהצבעה הצפויה תתקבל חוות-דעת מהיועץ המשפטי של הקיבוץ – מנכ"ל הקיבוץ איננו גורם מוסמך בשאלה כזו. בד-בבד, ניתן להזכיר למנכ"ל ולאחרים את השלכותיה האפשריות של השתתפות אותן חברות-ועד בהצבעה, אם הדבר יעלה לבחינה בשלבי-המשך, ככל שיהיו בפרשה. ככלל, חובת כל חבר בוועד-ההנהלה לדון ולהצביע על-פי טובת האגודה, ואם קיים חשש כי השתתפותו בהצבעה תשמש עילה לטענות של ממש כנגד ההחלטה וכנגד הקיבוץ – עולה מכך אפשרות נוספת במקרה זה: להציע לאותן שתי חברות להימנע מהצבעה, עקב הרקע האישי הקיים, כהשעיה עצמית.