אנונימי

תביעה נגד מנכל הקיבוץ

אני חבר בקיבוץ מופרט. שבו מנכל הקיבוץ הוא חיצוני ומכהן כבר למעלה מעשור. לאחרונה נחספתי למנהל לא תקין מצידו של מנכל הקיבוץ יושב ראש הקיבוץ וועד ההנהלה. למי עלי לפנות על מנת שרשויות החוק יכנסו לבדוק את התנהלות ויעמידו לדין אם צריך את מי שאחראי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! גם אם מדובר בהתנהלות הפוגעת ( או המאיימת לפגוע ) בחבר יחיד בקיבוץ, זכאי החבר לפנות אל גורמי-הביקורת הפנימיים של אגודת-הקיבוץ: ועדת-הביקורת ואף היועץ המשפטי הקבוע, ככל שישנם כאלה לקיבוץ; בנושא חשבונאי או כספי – אף ל"ברית-הפיקוח" אליה מסונפת אגודת-הקיבוץ, או ל"רואה-החשבון-המבקר" אם מונה כזה כתחליף ( לאחד משני גורמי-בקרה אלה חייבת כל אגודה להיות קשורה בדרך קבע ). קל-וחומר – ככל שמדובר במקרה בו נפגעים ( או עלולים להיפגע ) חברים נוספים של הקיבוץ, או אגודת-הקיבוץ עצמה. גורם פנימי נוסף וחשוב - האסיפה הכללית של הקיבוץ, לפחות במקרים בהם ניתן להביא לכינוסה ולצפות לתמיכה מספקת בהצבעת החברים. אפשרות זו מצדיקה, ולרוב גם מצריכה, מאמצים לגייס מראש חברים נוספים ליוזמה ולהתמודדות. ככל שהנושא מצריך סיוע משפטי של עו"ד – יוכלו חברים מעוניינים נוספים להשתתף גם במימון הכספי הצפוי בהקשר זה. בנוסף, קיימת כתובת חיצונית לבירור, ואף להתערבות מוסמכת במקרה הצורך – אצל מערכת הפיקוח שבמשרד "רשם האגודות השיתופיות": בנוסף למחלקת הפיקוח של הרשם, במשרדו הראשי בירושלים, פועלים מפקחים אזוריים בחלקי הארץ השונים, ויצירת קשר עמם ( לפחות להתייעצות בשלב ראשון ) – לפי תיאום טלפוני, על-פי רשימה הניתנת לצפייה באתר-האינטרנט של משרד-הרשם.