רן

חבר וועד הנהלה.

שלום רב שאלתי היא ,האם חבר אגודה המועסק ע"י האגודה כעובד שכיר כבר תקופה ארוכה (מעל עשר שנים). יכול לכהן/להעמיד עצמו לכהן כחבר בוועד ההנהלה ? האם אין בכך ניגוד עיניינים?

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! תשומת-הלב מופנית לתשובתי בנושא בפורום זה מיום 27/2/13, יחד עם התשובה מיום 22/8/12 הנזכרת שם. יוזכר ויובהר: (א) בחירה לכהונה בוועד-ההנהלה של מי שמועסק באגודה כשכיר, מה גם בוותק של שנים – מתפרשת, ככלל, גם כאישור והיתר של האסיפה הכללית לקיומן החופף של העבודה והכהונה של המועמד הנבחר; (ב) גם במקרה כאמור – על חבר-ההנהלה הנבחר להימנע מלקחת חלק בדיון ובהצבעה על עניין הנוגע לעבודתו או למעמדו כעובד האגודה, בדומה לאיסור החל על כל חבר-הנהלה לגבי דיון בעניינו האישי.