חבר במעמד כלכלי עצמאי

מכסות בגין חבר במעמד עצמאות כלכלית

לטענת הנהלת הקיבוץ בו אני מתגורר אין הממשלה מעבירה מכסות בגין חברים במעמד הנ"ל, נשמע מוזר מפני שהסטטוס מעוגן חוקית לפי תקנה 10. נשמע לי יותר שהם מפחדים שהסטטוס חבר מלא יילך ויידלל עם השנים. לטענתם על הקיבוץ בהגדרה להיות עם אחוז מסויים של חברים מלאים כדי שהמקום ייקרא קיבוץ ולא ייאבד ממעמדו . במידה והנ"ל נכון אודה להבהרותייך בנושא והאם ניתן למצוא סימוכין משפטיים לכך . בברכה, חבר במעמד כלכלי עצמאי

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לא הובהר בשאלה, באילו "מכסות" מדובר, ואם הכוונה למכסות ייצור – הן אמורות להיקבע לאגודת-הקיבוץ על-פי קני-מידה שאינם תלויים בהכרח במספר החברים. במקרה של מכסות ייצור – קנה-המידה נקבע, בעיקרו, על-פי יכולת הייצור של הקיבוץ, ואף אם יש משקל למרכיב מספר החברים בקיבוץ – מתבקש כי בנושא המיוחד של "מכסות ייצור" יילקח בחשבון רק מספרם של אותם חברים, השותפים לייצור המתבצע ע"י הקיבוץ ו/או הינם חברים התלויים בפרנסתם בקיבוץ; נתונים אלה אינם מתקיימים לגבי חברים במעמד של עצמאות כלכלית.