איתן שטנגר

השתתפות בישיבות הועד באגודה שיתופית

באם פורסם בלוחות המודעות סדר היום של ישיבת הועד המנהל בקיבוץ ,ולאחר שראה יו"ר הועד את הנוכחים בישיבה (חברים שאינם חברי ועד ) החליט היו"ר שסעיף שעל סדר היום יהיה סגור בפני החברים הנוספים והם התבקשו לצאת מהישיבה, האם זה בסמכות היו"ר ?? ללא הודעה על כך בזימון הישיבה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ישיבות ועד-ההנהלה אמורות להיות סגורות בנושאים מסוימים – כגון בעניינים שצנעת-הפרט כרוכה בהם, או בנושאים הנוגעים לגורמים חיצוניים שיש לשמור בפניהם על סודיות לגבי צעדים צפויים מצד האגודה; גם בדוגמאות אלה אין כדי למצות. לפי המתואר בשאלה, הותרה נוכחות חברים בישיבת-הוועד המדוברת, למעט בנושא מסוים, אשר יש להניח כי הדיון בו הצדיק מסגרת סגורה. במקרה כזה, ראוי היה להעלות את סעיף-הדיון החסוי כסעיף אחרון בישיבה, מטעמי כבודם ונוחותם של המשקיפים, ויש לקוות כי כך נעשה. עולה מן השאלה, כי זהו מקרה ראשון מסוגו, ומוצע לראות בו מקרה להפקת לקחים לעתיד ולגיבוש נוהל מתאים, עם אפשרויות בקרה והשגה על החלטות דומות מצד יו"ר-ההנהלה, בעזרת מוסדות האגודה המוסמכים לכך.