ברק

רשות מרשויות האגודה השיתופית

שלום. איך ניתן לדעת מי זאת רשות מרשויות האגודה בהתאם לסעיף 1 בתקנות? למשל.. האם ועדת ביטחון היישוב, שחבריה לא אושרו באסיפה, אך הקמתה מחוייבת מהמציאות וכינונה אושר באסיפה הכללית, היא רשות מרשויות האגודה? האם ניתן להקים ועדה או צוות או כל שם גנרי אחר, בה מכהנים מתוקף תפקידם ממלאי תפקיד שנבחרו באסיפה, והיא לא תהיה רשות מרשוית האגודה? האם רק על רשות שחבריה נחברו באסיפה לרשות עצמה חלים דיני האגודות לרשויות? או כל צוות או וועדה שהקמתה אושרה באסיפה הכללית נחשבת לרשות? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנה 1 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" קובעת: "בתקנות אלה, 'רשויות האגודה' – אסיפת המורשים, המועצה, הוועד, ההנהלה, המינהלה, המזכירות, ועדת בקורת, ועדת פיקוח, משפט חברים וכל רשות אחרת של האגודה הנבחרת בידי חבריה בדרך שנקבעה בתקנותיה." ההגדרה הנ"ל רחבה ביותר, והיא כוללת גם ועדות-משנה שבחר והסמיך ועד-ההנהלה לפי תקנה 30 של התקנות הנ"ל. בהקשר לשאלה שהועלתה - מוצע לבחון כל מקרה לפי נסיבותיו, בעזרת ייעוץ משפטי ( לראשונה – בעזרת יועץ משפטי קבוע של האגודה, אם ישנו כזה ). יש גם לזכור, כי כל מוסד או אדם, הפועל במסגרת האגודה או מכוחה – חייב לפעול על-פי הדין, למילוי תפקידו בדרך היעילה ולפי הסדר התקין, וככל שהוענקו לו סמכויות – בגבולות סמכויותיו ובכפיפות להוראות-הדין ולהוראות תקנון האגודה הנוגעות לעניין. ל"ועדת ביטחון" ביישוב, האחראית לנושא חיוני ביותר, אמור להיות קשר לגורמים ולבעלי-סמכויות אחרים בתחום הביטחוני ( ביטחון-פנים, אך לעתים גם במישור הצבאי, כולל נושאי פיקוד העורף ), וראוי כי כל מקרה בו תתעורר שאלה – ייבחן על-פי מכלול נסיבותיו והקשריו, בבחינה עניינית שמעבר להגדרות גרידא.