דליה ציזיק

בנוגע לבניין 4 דירות (2 בקומה)

הבניין יושב על שתי חלקות צמודות, בקבוץ בשלבי שיוך דירות סופיים. רמ"י דורשים הסכם שיתוף בין כל 4 בעלי הדירות, אפילו שלפי הפרסלציה כל 2 (דירת גג ודירת קרקע)יושבות על חלקה נפרדת ושונה בהכל.הסכם השיתוף לא כולל תשריט שטח , חניות, מחסנים...רק אמונה שתמיד נסתדר זה עם זה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בניין בן שתי קומות, עם שתי דירות בכל קומה, אמור לכלול לפחות חדר-מדרגות משותף ושביל כניסה משותף. נראה כי כבר בכך יש להצדיק "הסכם שיתוף", כפי שנדרש מצד רמ"י – למען הסדר הנכון ולמען הזכאים לדירות בבניין; זאת, על רקע ההנחה כי רישום "בית משותף" אינו מתאים במקרה זה, בו משתרע הבניין על שתי חלקות-רישום של מרשם המקרקעין. מכל מקום, הליכי השיוך בקיבוץ אמורים להתבצע בליווי ייעוץ של עו"ד, ומוצע לברר כל שאלה בנושא באמצעות הקיבוץ, במסגרת הייעוץ הקיים.