מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם
עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).
שלושה חברי וועד התפטרו.
לפני חודש התפטרה יו״ר הוועד ועוד שני חברים היו״ר ועוד חבר חזרו בהם לאחר לאחר עשרה ימים בנתיים הבא בתור במקום השלישי נכנס לוועד ויש עוד ארבעה חברים שנבחרו ויכלו להכנס במקום אלה שהתפטרו . בישבת וועד האחרונה שלא הייתי בה החליטה היו״ר שהי מוציאה מכרז לגזבר. האם זה חוקי לאחר ששני חברי הוועד התפטרו יכולים להמשיך לנהל את המושב כחברי וועד מן המניין. יש לומר שאני חברת וועד ועוד חברה שלא התפטרנו. תודה:שרי

שלום רב! תקנה 25 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" נושאת כותרת "מילוי מקום שנתפנה בועד"; בתקנת-משנה 25(א) נקבע, לגבי מי שמיועד לבוא במקום חבר-ועד, כי "ייכנס לתפקידו כחבר הועד תוך 14 ימים מיום שנתפנה מקום חבר הועד, או במועד כינוסה הראשון של ישיבת הועד שלאחר התפנות המקום – לפי המוקדם." לפי המתואר בשאלה, נראה כי שנים מהמתפטרים חזרו בהם מהתפטרותם לפני שנכנסה לתוקף כניסת חברי-ועד-מחליפים, ולכאורה – "מבעוד מועד" מבחינתם. אם יש מקום לבדיקה בנושא – מוצע להעלותו בפני יועץ משפטי לאגודה, אם ישנו כזה; כמו-כן, ניתן אף להעלות דרישה לבדיקת הנושא בכל ישיבת-ועד, כעניין של האגודה עצמה, ולשם מניעת סכנה או ספק לגבי אפשרות של פעולות ללא סמכות, המטילות אחריות אישית על הנוגעים בדבר.