אנונימי

חיוב מיסי יישוב, איך יודעים על מה משלמים והאם החיוב הוא חוקי

אני חברת אגודה במושב בצפון אך הבית שלי עדיין לא בנוי במלואו ואין עדיין טופס 4, כמו כן עדיין לא גרה שם. כמו כן לאחיי יש שטח בהרחבה, לא בנוי עדיין, ללא תוכניות בניה וכמובן לא גרים שם, ועד המושב גובה מאיתנו מיסים כמו כל שאר התושבים, 2400 ש"ח לשנה. אני רוצה לציין שיש בישוב בעלי צימרים רבים המשלמים אותו סכום כמו מי שאין לו צימרים וכמו מי שאין לו אפילו בית עדיין. האם זה חוקי? מה ניתן לעשות בנידון?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הסכום השנתי הנזכר בשאלה, ששיעורו החודשי 200 ₪ - קשה להניח כי יש בו קיפוח של מי שחייב, בכל מקרה, בדמי-חבר לאגודה ובהשתתפות בהוצאות קיומה וניהולה של האגודה במושב. מכל מקום – זכותו של כל מי שנדרש לשלם לאגודה, לקבל ממנה פירוט מלא של כל מרכיבי התשלום, עם שיעורו של כל מרכיב, דרך חישובו והבסיס הנטען לחובת תשלומו. על פי מידע מפורט שיתקבל כאמור, ניתן יהיה לבחון, אם בכלל ובאיזו מידה חורגת דרישת התשלום מן המגיע לאגודה. בהקשר זה יצוין, כי מי שמחזיק במגרש-למגורים אמור להיות מחויב בתשלומי-השתתפות המחולקים לפי בתי-אב או לפי יחידות מגורים, לפחות מעת שחלף המועד לחובת הקמת בית-מגורים במגרש, לפי תנאי הקבלה וההשתכנות. לגבי העניין הנוסף הנזכר בשאלה: אם יש חשש להפליה לטובה של בעלי-צימרים במושב, בנושא השתתפות בהוצאות ( הוצאות הכוללות ניהול, תחזוקת מיבנים ומיתקנים, ביטוח, וכיו"ב ) – מוצע לשתף בעלי-עניין נוספים, כדי לברר יחד, מול האגודה, ובעזרת יועצה המשפטי, האם ובאיזו מידה יש מקום לדרוש ולגבות תוספת תשלום מבעלי-צימרים ביישוב.