חיר סלים

הצבעה חשאית לועד אגודה שיתופית לאספקת מים

לאחר הצבעה גלויה לועד האגודה דרשו מעל 10 אחוז מהמתנגדים קיום הצבעה חשאית ! האם זה חוקי ? האם הדרישה צריכה להתקבל לפני ההצבעה הגלויה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! דרישה לקיום הצבעה חשאית יש להעלות לפני ההצבעה, ולא אחריה. ההצבעה אשר נתקיימה כדיון, לפי האמור בשאלה, עומדת בתוקפה עם קבלתה בהצבעה הגלויה. גם בראייה כוללת: מתן אפשרות ל"סיבוב שני" על דרך הצבעה חשאית, יגרום לטירחה ולסרבול של הליכי הצבעה באסיפות כלליות, וזאת לאור מספרן הרב של הצבעות המסתיימות בדעת רוב של פחות מ-90% של המשתתפים בהצבעה.