משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותשטח משותף לדיירים ביחידת המגורים, האם אפשר לגדר בשיחים ולא לאפשר מעבר רגלי?

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

שטח משותף לדיירים ביחידת המגורים, האם אפשר לגדר בשיחים ולא לאפשר מעבר רגלי?

איר
אירית יואש

בקיבוץ כל השטחים הינם ציבוריים( החלטת אסיפה) בבלוק מגורים 3 משפחות. השטח מחוץ לקו המגרש הוא ציבורי עם ההחלטות. דיירת אחת מבקשת לשתול שיחים ,לגדר, כדי למנוע מעבר בשטחה הציבורי שקרוב לדירתה. בלי הסכמת השכנים הצמודים אליה. האם הדבר אפשרי?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! יש לקוות, כי 3 משפחות המתגוררות ב"בלוק מגורים" משותף בקיבוץ, יגיעו לפתרון בהבנה הדדית - גם בעניין המתואר בשאלה: בצד ה"פתיחות" הציבורית של שטחים בקיבוץ, ואף מולה, עדיין עומדת זכותו של כל פרט למינימום מקובל של פרטיות ומניעת מיטרדים, לפחות ב"ד' אמותיו". לפיכך, במידה ששתילת הצמחים ע"י המתגוררת נדרשת למניעת מיטרדים ולמניעת חשיפה של פנים יחידת-המגורים שלה, היא עשויה להימצא כמוצדקת, במיוחד אם לא יהא בכך כדי לפגוע במעבר חופשי סביר בשטח המשותף ובניצולו הסביר המשותף ע"י יתר המתגוררים בפרט, וע"י עוברי-דרך מחברי הקיבוץ בכלל. בנוסף, ככל שתימצא מוצדקת שתילת הצמחים המדוברת – יהיה בכך כדי להצדיק פעולה דומה מצד בעלי-הזכויות בשתי היחידות האחרות ב"בלוק", כל אחד – לגבי דירתו. אף אם אלה אינם מעוניינים בכך – עדיין יש מקום לכבד את רגישותו של אדם לפרטיותו ולשלוותו, גם אם היא גבוהה מהרגיל.