ארז עכ

אישור תקציב קהילה באסיפה

שלום וועד הנהלה הביא לאישור באסיפה את תקציב הקהילה לשנה החדשה הוצגה הצגת כולל הסברים נשאלו שאלות וניתנות תשובות הגשתי הסגה על סעיף מסוים נאמר לי שלא ניתן להצביע על הבקשה שלי לשינוי סעיף מסוים ואם אני שאצביע נגד כל התקציב . האם נכון הדבר להצביע על כל התקציב כחבילה אחת ולא לתת להצביע על דרישה לשינוי סעיפים שונים שבהם לחברים יש בקשה ורק אחרי הצבעה כזאת להצביע על כל התקציב תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כאשר חבר-אגודה מקבל זימון לאסיפה כללית, אשר סדר-היום שלה כולל סעיף לאישור תקציב שנתי – יש מקום לבקש עיון בסעיפי התקציב שהוכן, בין ע"י פנייה למזכירות האגודה ובין ע"י אחד מחברי-הוועד. אם רק באסיפה הכללית נתברר לחבר, שיש לו השגה על סעיף מסוים מן התקציב, אזי: אם הסכום שבסעיף נראה לחבר גדול מדי ( או מיותר לגמרי ) – ניתן להציע כי יוחלט, זמנית, על מימוש נידחה או חלקי, ועל קיום בדיקה ודיון לפי טענות-השגה שיפורטו וינומקו; אם הסכום שבסעיף נראה קטן מדי – קשה לצפות כי במעמד האסיפה יימצא פתרון ע"י העברה מסעיפים אחרים, או כי ציבור המשתתפים יאשר הגדלה של התקציב. מכל מקום, בכל אחד משני המקרים ניתן ליזום פנייה מתאימה לוועד-ההנהלה גם לאחר האסיפה, ורצוי – תוך גיוס "קולות" נוספים מבין חברי-האגודה, כדי לתת משקל וסיכוי להצעת-התיקון העולה מההשגה, ואשר יש להביאה בפני האסיפה הכללית. כל זאת – בגישה מעשית, מול התחושה כי בעמדת "התנגדות למכלול התקציב" יש כדי לסכל, לכאורה, דיון ושינוי לגבי סעיף מוגדר ויחיד. בנוסף, מוסבת תשומת הלב למאמר מנהל-הפורום ממאי 2014 באתר זה ( "אגודות שיתופיות – חובת פרסום תקציב ודו"חות" ), הניתן לאיתור ב"גוגל".