יעקב אברהם

צימרים במושב כדירות להשכרה האם מותר

האם המיסוי/תשלום על צימרים מכל הבחינות שונה מבניה רגילה בנחלה... האם ניתן להשכיר צימרים כדירות להשכרה רגילות ...? מה התייחסות גורמי האכיפה בעיקר רמ"י למצב כזה.. דמי החכירה המשומים לרמ"י הם על הקרקע בלבד או גם המיבנים שעל הקרקע כלולים בנוסחת גובה דמי החכירה...?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! פעילות עסקית של השכרת "צימרים" לאירוח, איננה פעילות נדל"נית של השכרת מבני-מגורים. לחריגה כזו מהיתרים ומהסכמות צפויות השלכות במישורים אחדים, לרבות התנגדויות מצד אגודת-המושב ומצד "רשות מקרקעי ישראל". בירור עמדות של שני גופים אלה ניתן לבצע אף בשיחות עם בעלי-התפקידים המתאימים. עם זאת, אם נוצר מצב מתמשך של קשיי שיווק תיירותי ביישוב, או אף באזורו – יש מקום לשקול התארגנות של בעלי עניין, ולבחון דרכים לפתרונות זמניים מוסדרים ומתואמים עם אגודת-המושב ועם "רשות מקרקעי ישראל", כדי שההשקעה הניכרת בהקמתם ובהחזקתם של ה"צימרים" לא תביא, חלילה, למשבר כלכלי בלתי-הפיך. בחינת פתרונות-ביניים אפשריים בנושא, עשויה לכלול גם השכרה למגורים לתקופה מוגבלת ומוגדרת מראש, מדי פעם, ואולי אף לצורכי גורמים לאומיים, כאנשי כוחות הביטחון המשרתים באזור – הם ו/או משפחותיהם.

יעקב אברהם

כרגיל תודה על התשובה המקצועית