יאירו

החלטה 970 פרשנות לסעיף 2 - האגודה רוצה לשנות יעוד חלקות ב לתעשיה

בסעיף 2 להחלטה כתוב " האגודה לא תהיה רשאית ליזום שנוי יעוד, בחלקות עיבוד של בעלי הנחלות ללא הסכמתם, אלא לצורכי הישוב ( למטרות מפעל או הרחבה למגורים)". האגודה מונה 22 נחלות מתוכן נשארו 17 חברים. הישוב מונה 80 מגרשים בהרחבה ו-50 משפחות בישוב הותיק (ללא הנחלות). למעשה האגודה היא " קומץ חברים" . האם על פי החלטה 970 ניתן להחיל שינוי יעוד למטרות מפעל וכו' כמו בהגדרה והאם בעל חלקה ב' בתהליך תצ"ר עם חוזה חכירה לדורות על חלקה א' יכול להתנגד כי השינוי יעוד לא לטובת צורכי כלל הישוב?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ככל שהחלטה של "מועצת מקרקעי ישראל" חלה על קרקע המוחכרת ע"י "רשות מקרקעי ישראל" – פרושה ויישומה של ההחלטה ייעשו על-פי הייעוץ המשפטי של הרשות. אם החלטה כניזכר בשאלה, תהיה ברת-יישום במושב המדובר – יש להניח, כי בקשה לשינוי ייעוד מצד אגודת-המושב תיבחן לגופה, לרבות שאלת "טובת היישוב" הכרוכה בה. בעלי-נחלות במושב, אשר בחרו לנצל את "החופש מהתאגדות" ופרשו מחברות באגודת-המושב – ייחשבו, ככל הנראה, כמי שויתרו על זכותם להשתתף באסיפה הכללית שלה ולהצביע בנושא שינוי הייעוד. קשה להניח כי הרשות תראה את האגודה כמי שנשללה זכותה לבקש שינוי ייעוד, רק משום פרישת אחוז כזה או אחר של בעלי-נחלות מחברותם; זאת - גם אם תיבחן אזי שאלת אפשרותם של אלה ליהנות מהשינוי כחלק מקהילת המתיישבים.