יאירו

החלטה 970 סעיף 5 - האם חובתו של חבר הפורש להציג את חוזה חכירה לדורות לאגודה

האם בעל נחלה עם חוזה חכירה לדורות אשר ביקש בכתב לפרוש מחברותו באגודה חייב להעביר לאגודה את החוזה האישי שלו מול המנהל כתנאי של האגודה לחתום בינהם על הסכם על מנת להסדיר את המשך מתן השרותים כגון תשלום דמי חכירה וכו'. ( כאמור בסעיף 5 להחלטת המנהל). האגודה מנמקת את דרישתה " על מנת שלא יהיו בהסכם הוראות סותרות לחוזה החכירה החדש של בעל הנחלה עם המינהל ביחס לנחלה, האגודה מבקשת לקבל העתק מהחוזה שנחתם כולל הסכומים ששולמו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! עניינה, מעמדה ותפקידה לעתיד של אגודת-המושב, אשר "משבצת-הקבע" של המושב הוחכרה לה בשלבי ייסודם של המושב ושל האגודה, מצדיקים קבלת מידע מלא על מערכת הזכויות והתנאים אשר הוסכמו בין רמ"י לבין כל בעל-זכויות בתחום ה"משבצת" האמורה, ובמיוחד אם הוא אמור ליהנות משירותיה מבלי להיות חבר באגודה. לדעת מנהל-הפורום, הח"מ – לאגודה אף הזכות לדרוש ולקבל מידע זה מרמ"י עצמה. מאידך גיסא, לא ברור מה עניינו של בעל-נחלה הפורש מחברות, להסתיר מהאגודה את מה שרמ"י הסכימה לו ואשר גם ניתן לבררו אצלה. אם בעל-הנחלה הפורש מבקש לשמור בסוד את שיעורם של סכומים ששילם לרמ"י – יש מקום להגיע להבנה בעניין זה עם האגודה.