יעקב מורגנשטיין

תקנון בניה של אגודה שיתופית זה חוקי?

באגודה שלנו מנסים לקדם תקנון בניה עם דרישות תכנון ובניה מתושבים שבונים בית בתחום הישוב שמתנהלת בו האגודה השיתופית (ישוב קהילתי). האם זה חוקי? כלומר יש חוק תכנון ובניה שקובע סדר באישור תב"ע עם תקנון מסודר לפי חוק, ולא נראה שכל אחד שרוצה לתקן תקנות נוספות פשוט עושה זאת. חשוב לומר שהמגרשים בישוב אינם שייכים אפילו לא באופן עקיף לאגודה. בנוסף - אין יכולת אמיתית לאכוף כזה תקנון אבל יש לעצם התיקון שלו, השלכות חברתיות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הסכם בין בעלי-הזכויות בבתי היישוב אמור לחייב את כל החותמים עליו, וראוי לפעול להחתמת החברים כולם, ככל הניתן, כל עוד אוירת השיתוף והאחווה ביישוב ממחישה את התועלת שבתקנון-בנייה מוסכם, ומהווה גורם מקדם לחתימתו. אימוץ במסגרת "אגודתית" בלבד של תקנון-בנייה, אפילו אם יאושר כתיקון בתקנון-האגודה, עלול שלא להספיק מול מי שיתעקש על אפשרויות-בניה אשר יותרו לו ע"י רשויות התכנון המוסמכות. עם זאת, מוצע לשקול הוספת סעיף, לפיו ייבחנו הוראות התקנון מחדש, במשותף, לאור שינויי הנסיבות – לאחר תקופה מוגדרת; למשל – כעבור 7 שנים.