מירב זוהר

אגודת שיתופית אסיפה כללית

באסיפה הכללית ב פברואר 2020 מביאים להצבעה על הנושאים הבאים: תשלום לבית הכנסת, לקיחת אשראי מהבנק לגגות סולאריים, דוחות כספיים לשנת 2018, הצעת תקציב לשנת 2020, אישור רו"ח. מכיון שהדוחות הכספיים לשנת 2019 לא מוכנים. האם יש להציג באסיפה את התקציב מול ביצוע לשנת 2019, על מנת שחברי האגודה ידעו מה מצב האגודה נכון לדצמבר 2019? כיצד ידעו אם האגודה גרעונית או ריווחית? יש לכך השפעה על לקיחת אשראי. אודה לתשובתך בדחיפות. האסיפה מחר.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוצע לדרוש נוכחות באסיפה של רואה-חשבון האגודה ( מ"ברית-הפיקוח" או רוה"ח-המבקר, אם מונה כזה במקום "ברית-פיקוח" ), כדי שיציג את מצבה הכספי של האגודה מבחינת היכולת ליטול אשראי בהיקף ובתנאים המוצעים. בהעדר מידע בדוק ע"י רואה-חשבון, אשר דבריו יתועדו בפרטיכל האסיפה – מומלץ לדחות את שלב ההצבעה וההחלטה למועד מתאים, אשר יאפשר קבלת מידע בדוק מחד, ומאידך גיסא – לא יסכל אפשרויות לביצוע הפרויקט, אם יאושר באסיפה. אם יש לאגודה יועץ משפטי – יש לשלבו בכל הליכי הבירור וקבלת ההחלטות, ולפעול לפי עצותיו.