ריקה שובל

שאלה לגבי שמירה בשער של היישוב

שאלה האם יכולים לבטל שמירה בשבתות וחגים ולהגיד לשומרים שישמרו בהתנדבות. האם הקיבוץ מפקיר את החברים כשהוא מחליט שאין יותר שמירה בסופי שבוע וחגים, האם קיימת חייבות חוקית לשמירה בשער של הקיבוץ. מי יכול להחליט על ביטול שמירה בשבתות וחגים

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מהאמור בשאלה עולה, כי המדובר בשמירה בשער הקיבוץ, אשר בימי חול פתוח לתנועה מוגברת – דבר המצריך איוש עמדת-השער. יש להניח, כי שער הקיבוץ סגור בימי שבת ומועד אך עם אפשרות קריאה טלפונית להפעלת פתיחתו הקצרה והמבוקרת למגיעים אליו ברכב, מדי פעם. מוצע לגייס לנושא בעלי-עניין נוספים, ובצד בירור נוסף עם מוסדות הקיבוץ – להתייעץ גם עם הממונים על שמירה וביטחון במועצה האזורית, אשר בתחומה מצוי הקיבוץ ואשר הנושא הינו גם באחריותה.