תושב מודאג

חבר מזכירות/ועד בעל חוב לאגודה

שלום וברכה. לאחרונה התקיימו בחירות לועד האגודה השיתופית. אחד הנבחרים הינו בעל חוב לאגודה. כמו כן, לנ"ל יש תיק בהוצאה לפועל, וסטטוס התיק הינו "ניתן צו לפתיחת הליכים". 1. האם לאור החוב כלפי האגודה אינו נמצא בניגוד עניינים ואינו יכול לכהן כחבר ועד. 2. האם סטטוס התיק כמוהו כפשט"ר, אשר לפי מה שקראתי בפקושה מונע ממנו לכהן כחבר אגודה? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! על-פי הנתונים שהובאו בשאלה, אין מדובר בחייב הנמצא בהליכי פשיטת-רגל. יש גם לזכור, כי אדם עלול להיקלע למצב של חייב הנתון להליכים כנגדו, גם אם מדובר בחוב הנתון במחלוקת כנה, או עקב מצוקה כלכלית זמנית. עם זאת, ישנה השלכה מעשית למצב בו חבר ועד-הנהלה חייב כספים לאגודה: כל עוד חובו לא סולק או הוסדר להנחת דעת האגודה - חבר-ועד כזה חייב להימנע מלקחת חלק בהחלטות בנושא גביית חובות בכלל, ולגבי עניינו בפרט; מן הנכון, בנוסף, כי חבר-ועד כאמור אף לא יהיה נוכח בכל דיון של ועד-ההנהלה בנושאים האמורים.