סיגל

החברה מתפרקת

שלום עד לפני שבועיים עבדתי כמנהלת אדמיניסטרציה בחברה קטנה מאוד. עבדנו אני ועוד עובדת והבוס שלנו שהוא המנכ"ל כמובן. המנכ"ל חלה מאוד והוא מאושפז בבי"ח. כרגע אין מי שיחליף אותו ולכן החברה בעצם לא מתפקדת כ"כ. אשתו מגיעה מדי פעם לבדוק אבל היא אמרה שכנראה שאנחנו נצטרך להתחיל לחפש עבודה חדשה כי הסגירה של החברה כנראה קרובה מאוד. מצד אחד אני מבינה מאוד את הבעיה ועצוב לי מאוד עליו מצד שני כעובדת שעובדת בחברה שמונה חודשים בסך הכל האם אני אמורה לקבל מהם פיצויים למרות שעבדתי אצלם פחות משנה או שבגלל המחלה הוא פטור מלתת לי?

עו"ד רונן קינן

סיגל שלום. בנסיבות המתוארות בהן את עובדת במקום רק 8 חודשים, אינך זכאית לפיצויי פיטורים (אלא אם כן עד שהחברה תיסגר יעברו עוד כ- 4 חודשים בהם תעבדי ובמקרה שכזה אין קשר למחלתו של בעל העסק). בלי קשר יש לבחון האם בעת סיום יחסי העבודה תהיי זכאית לכספים בגין פדיון ימי חופשה, הפרשות לקרן פנסיה וכו'.