אבי

פיטורין שלא כדין-סגירת עסק לא צפויה

אומנם אני המעסיק ןהעסק שלי נסגר עקב חובות כלכליות. שני עובדים שעבדו אצלי אחד שנה ואחת עבדה 11 חודשים תובעים אותי על: אי הפרשה לפנסיה פיצוי פיטורים ימי מחלה/חופש הבראה והסכום הגדול מבין כל זה זה פיטורים שלא כדין. רציתי לדעת עם התביעה תחזק את פיטרוים שלא כדין בגלל שלא עשיתי שימוע ונתתי מכתב פיטורים. יש לציין שהעסק נסגר ללא כל התרעה מוקדמת ואני בעצמי לא תכננתי שזה יסגר ככה. כמובן שאשלם את כל חובותי כלפי שני העובדים שזה פנסיה,הבראה,ימי מחלה וחופשה. הבעיה הגדולה שאני לא רוצה להגיע למתב שאני משלם פיצוי פיטורין שלא כדין.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

בוקר טוב. על פניו יש טעם לפגם בעובדה שהעובדים פוטרו מעבודתם ללא שזכו להליך שימוע טרם הפיטורים (חשיבות אי מתן מכתב פיטורים פחותה במקרה זה) יחד עם זאת, יש לבחון לעומק את נסיבות סגירת העסק שכן ייתכן שכלל לא היה טעם בקיום הליך השימוע, קרי היה לצורכי פרוטוקול בלבד. הנך מוזמן לפנות למשרדי לקבלת סיוע נוסף.