לי

קבלת טופס 161 מחברה בפשיטת רגל

ב2007 עבדתי כ9 חודשים בחברה שפשטה את הרגל ב2008. אף פעם לא קיבלתי טופס 161 ואני רוצה לאחד את הפנסיה ההיא לפנסיה חדשה. איך אפשר לקבל טופס כזה אם החברה בפשיטת רגל ואין עם מי לדבר? פניתי לכונס הרשמי והם מסרו לו מכתב לשחרור הכספים אך הבהירו כי הם לא מתעסקים עם טופס 161. לאן אפשר לפנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

צהריים טובים. ראשית יש לבדוק שאכן היתה על שמך קרן פנסיה מאחר ובשנת 2007 טרם היתה חובה עפ"י חוק מבחינת המעסיק להפריש פנסיה לעובד. בהתאם מציע לפנות לחברת הביטוח בה נוהלה קרן הפנסיה (ככל שנוהלה) ולבדוק כמה כספים הופקדו (ככל שהופקדו). לגבי טופס 161 - יש לפנות לבית הדין לעבודה בבקשה למתן פסק דין הצהרתי ולפיו החברה פורקה. להמשך סיוע בנושא ניתן לפנות למשרדי.