ליאת אלבז

החברה בה אני עובדת בפירוק ואני בחופשת לידה

שלום, אני כרגע כבר שבועיים בחופשת לידה, נודע לי שהחברה שאני עובדת בה כרגע בפירוק, לאחר בדיקה הבנתי שבשלושת החודשים האחרונים לא הופרשו כספי פנסיה ופיצויים לחברת הביטוח מצד החברה. השאלה שלי איך אני אמורה לקבל את כספי הפיצויים לאחר חופשת הלידה שלי? מה עם התנאים לאישה לאחר חופשת לידה שנשארת בלי עבודה זמן התראה? כספי פיצויים? ופנסיה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

צהריים טובים. ראשית, ככל ואכן ניתן צו פירוק כנגד החברה - יש להגיש תביעת חוב בתוך 6 חודשים ממועד מתן צו הפירוק. בהתאם, את הכספים המגיעים לך מהמעסיק יש לתבוע במסגרת תביעת החוב. תשומת הלב, ככל ויש מפרק לחברה, אזי הוא נכנס בנעליה ואחראי לכל חובות החברה גם כלפי עובדיה ולכן, בין היתר, כל ההתנהלות לאחר החזרה מחופשת הלידה הינה מול המפרק. ככל ונדרש סיוע נוסף מוזמנת לפנות למשרדי.