רובין הוד

זכאות לתשלום חל"ת מהביטוח הלאומי.

אני עובד בתחום האבטחה במוסד חינוכי מספר שנים באותו מקום ובאותה חברת שמירה. החברה בא אני עובד הפסידה במכרז ומסיימת את פעילותה באתר בו אני עובד ב 30/06/2018. על פי פסיקת בית המשפט מעמדו של עובד שהחליט להמשיך לעבוד עם החברה החדשה באותו אתר והחברה החדשה הסכימה להעסיק אותו נחשב כמתפטר בדין מפוטר מהחברה הישנה שהפסידה במכרז. שאלתי היא: האם עובד כזה שלא עבד אפילו יום אחד בחברה החדשה (אך התחייב להתחיל לעבוד איתה ב 01/09/2018) יהיה זכאי לתשלום חל"ת מהביטוח הלאומי , אם החברה החדשה תוציא אותו לחל"ת בחודשים יולי אוגוסט 2018? אציין שבין העובד והחברה החדשה ישנה הסכמה ליציאה לחל"ת והדבר לא נכפה על העובד. לתשובתכם אודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

עובד שנמצא בחל"ת, לפחות 30 יום, עומדת לו הזכאות לקבלת דמי אבטלה (לא תשלום חל"ת) אם הוא עומד בתנאים לשם קבלת דמי אבטלה. בתקופת החל"ת על העובד להתייצב כמובן בלשכת התעסוקה (בדומה לאדם מובטל).