אדי פרדה

חופשת לידה והחברה נסגרת בסוף החודש

אני בחופשת לידה והחברה שבה אני עבדתי סוגרת סופית ויוצאת מהארץ בסוף החודש מנהל הסניף התקשר וביקש ממני להגיש לו מכתב פיטורים ושאני גם יקבל את מלוא הפיצוים פלוס דמי הבראה ימי חופשות וכ'ו ואני יודעת שאם אני מגישה מכתב פיטורים אני לא מקבלת דמי אבטלה 90 יום אני ביקשתי ממנו שיפטר אותי אבל הוא מתעקש שאני אתפטר מה כדאי ונכון לעשות

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

אם החברה נסגרת המשמעות היא, בין היתר, שאת מפוטרת. בהתאם אין שום סיבה שאת תתפטרי. שהוא כמעסיק יבצע הליך שימוע כמתחייב טרם הפיטורים וככל ומפוטרת שימסור בידך מכתב פיטורים. יתרה מכך, אין דבר כזה לחייב/ללחוץ על עובד להתפטר. מעסיק שרוצה שעבודתו של עובד אצלו תסתיים - שיפעל כפי שמתחייב לגבי סיום העסקתו של עובד. חוץ מזה, עובד בין אם הוא מתפטר ובין אם מפוטר, עדיין זכאי לקבל בסיום עבודתו זכויות כמו חופשה, דמי הבראה וכו'.