אלה פרסין

חידוב ותק בחודש הפירוק

שלום, עבדתי בבית קפה, שנסגר ונמכר לרשת אחרת-במשרה שעתית. בגלל הסגירה, העבירו אותי בחודשיים האחרונים לסניף אחר (זכיינים שונים). ולכן בחודש העבודה האחרון שלי עבדתי משמרת אחת בלבד, אך המשכתי לעשות סידורי עבודה שבועיים עד ליום סגירת העסק. החודש המדובר הוא חודש שמשלים לי לשנת עבודה שלמה והמעביד שלי מסרב להכיר בן כחודש עבודה, למרות שלא קיבלתי הודעת פיטורים או שימוע, וכמו כן הייתי זמינה למנהל למקרה ויצטרך עובד. אי לכך הוא מסרב לשלם לי פיצויי פיטורים והבראה בטענה שעבדתי רק 11 חודשים, למרות שברשותי 12 תלושי שכר. העסק נסגר ביום שמלאה לי שנת עבודה ועד לאותו היום מבחינתי נחשבתי לעובדת משום שסיפקתי להם שירותי סירוד עבודה והייתי בזמינות לפי הצורך. האם ישלי עילה לתביעת הפיצויים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

אלה שלום. על פניו בהחלט יש לך עילת תביעה כנגד המעסיק וכנראה שגם לא רק את עילת הפיצויים. מוזמנת לפנות למשרדי להמשך ייעוץ.