איריס

חל"ת בגלל הקורונה, וזכויות שנצברו

שלום, אני עובדת בחברה בתחום הארועים כבר 16 שנים. בגלל הקורונה העסק נפגע קשות ואין ארועים. הבוס אמר שידפיס לי מכתב ואלך איתו ללשכה. השאלה מה קורה במצב כזה לכל הזכויות שלי, לתכנית ביטוח פנסיה, לקופת גמל? ואם בסוף חוזרים לעבוד כרגיל ואחרי כמה חודשים בכל זאת הוא פושט רגל, האם אני יכולה לחזור לחתום בלשכה, או בגלל שאחתום עכשיו על החלת זה יפגע בזכויות שלי לדמי אבטלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

חסרים כאן פרטי מידע ביחס למצבו של המעסיק. איזה מכתב ידפיס? שמוציא אותך לחל"ת או מכתב פיטורים (המחייב אותו בביצוע שימוע קודם לכן)? יציאה לחל"ת צריכה להיות מוסכמת ומוסדרת בכתב, בוודאי שאי אפשר להכריח עובד לצאת לחל"ת, על מנת אולי גם לחסוך בשלב זה תשלום פיצויי פיטורים. מציע לבחון את הדברים קודם כל מול המעסיק. מוזמנת ליצור קשר עם משרדי ככל ונדרש ייעוץ נוסף.