mira

פשיטת רגל ותשלום אבטלה

שלום, עבדתי 4 שנים בחברה 4 שנים, הוכרז פשיטת רגל, את הכסף אנו אמורים לקבל מביטוח לאומי , מה הלאה? אין כרגע עבודה באופק, האם אוכל לקבל אבטלה מביטוח לאומי? כי אמרו לי שאם אני אמורה לקבל את התשלום בגין חוב המעביד העניין מוטל בספק, האומנם? האם יש קשר בין העובדה שביטוח לאומי ישלם לי את החוב לתקופה העתידה שאנני עובדת? חתמתי פעם אחת בחיי אבטלה לפני המון שנים. לתשובתכם אודה.

עו"ד ערן גורן

מירה שלום. פשיטת רגל של מעביד וסגירת מקום העבודה כמוה כפיטורים לכל דבר ועניין. אם את עומדת בקריטריונים של קבלת דמי אבטלה, לא צריכה להיות כל מניעה שתקבלי אותם.