שלמה מזרחי

זכויות לעובדים על בסיס פרילנסר

בוקר טוב יש לי שאלה לפנל בעלי עובד על בסיס פרי לנסר מקבל חודשית על בסיס יומי מחזיק רכב חברה עם כל התנאים מחזיק טלפון חברה בקורונה לא עבד וחזר עכשו המעביד משחק איתו (מתעלל ) השאלה אם על הבסיס הנ"ל יכול להודיע על הפסקת עבודה פתאומי ללא כל תשלום פיצוי להדגיש כי עובד משרה מלאה 8-5 ובמידה שנדרש להגיע בימי שישי הוא מתייצב ועושה את עבודתו לציין כי עובד מול החברה כ-15 שנה והחשבוניות רק לחברה הנ"ל עוד נקודה חשובה נכון להיום בן 75 שנה אודה לתשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

צהריים טובים. באופן כללי, כאשר מדובר בעובד פרילנסר, לא חלים יחסי עובד-מעביד, בהתאם גם אין תחולה לחוק הודעה מוקדמת. באופן פרטני יותר, ייתכן שבמקרה דנן חלים הכללים הקבועים בפסיקה להכרה בקיומם של יחסי עובד-מעביד הגם שמדובר בפרילנסר. הדבר מחייב בחינה מסודרת של כלל נתוני המקרה בכדי ליתן תשובה מקצועית יותר.