עטרה גולן

התפטרות של עובדת נקיון

העסקתי עובדת ניקיון פעם בשבועיים ל5 שעות כל פעם דיווחתי לביטוח לאומי ולקרן הפנסיה שלמתי הבראה וחופש בתום כל שנה עבודה, עבדה אצלי שנתיים ביום שהייתה צריכה להגיע היא לא באה שהתקשרתי אליו היא הודיעה שהיא מתפטרת ושלחה מכתב התפטרות אחרי שבקשתי ממנה האם אני צריכה לשחרחר לה את כספי הפנסיה בגלל שהיא התפטרה ולא נתנה לי הודאה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמיר אושפיז

יש להבחין בין הפרשה לפיצויים ובין הפרשה לפנסיה, אמנם הכל מופרש לאותה קופת בחברת הביטוח אך מדובר בשני רכיבים שונים. הן הכספים שהופרשו עבור פנסיה והן הכספים שהופרשו עבור פיצויים (להבדיל מההשלמה עבור פיצויי פיטורים במקרה שעובד פוטר או התפטר בדין מפוטר), שייכים לעובד. התפטרות עובד ו/או אי מתן הודעה מוקדמת ע"י העובד לחלוטין לא מהווה עילה למעסיק שלא לתת לחברת הביטוח אישור לשחרור הכספים לטובת העובד.