רוני

פשיטת רגל ותשלום אבטלה

שלום רב, שאלה שנשאלה כאן מספר פעמים אך עדיין לא ברורה לי התשובה , אני עובד בחברת סטרט-אפ שבסיסה בארה"ב (רשומה ברשם החברות בישראל כדין) אני חושש שהחברה תפשוט רגל ולא יהיה לי ביד מכתב פיטורים , כיצד מתנהלים מול ביטוח לאומי במקרה כזה והאם זה יכול להערים קשיים ? תודה

עו"ד רונן קינן

רוני שלום. פסק דין המורה על פירוק החברה המעסיקה או פשיטת רגל של המעביד, כמוהו כמכתב פיטורים עבור המוסד לביטוח לאומי לעניין זכויותיך (בכפוף להגשת בקשה מתאימה למוסד לביטוח לאומי).