קרן

כחלק מהכלים בהם אנחנו משתמשים בעבודה

יש לנו גם מסנגר- במהלך ויכוח עם הבוסית שלי היא אמרה לי שהיא צופה בשיחות שלי- שבחלקן אישיות מאד- לי לא היה שום מושג לגבי זה- האם יש מקום לתביעה?

עו"ד רונן קינן

קרן שלום. ציוד שמעסיק מעמיד לעובד לצרכי העבודה הינו רכוש של המעביד וככזה יש לו זכות לבדוק כל דבר שנעשה עימם כל עוד יש לו קשר לעבודה. המעסיק אינו יכול למשל לבדוק אימייל אישיים של עובד גם אם מדובר בתיבת דואר של העבודה אך הוא כן יכול לבדוק אימייל שקשורים לעבודה. עם זאת, במקרה של מסנג'ר אשר משמש לצרכי עבודה, ברור שקשה למעסיק לצפות מראש האם מדובר בשיחת עבודה או בשיחה אישית. לכן מדובר במקרה גבולי ולא בטוח שרצוי להגיש תביעה.

קרן

תודה רבה על הייעוץ המקצועי והמהיר! יישר כוח!