דני

העלאה בשכר בסעיף "אי תחרות" ולא "במשכורת"?

המעסיק שלי נתן לי העלאה לפי חוזה אבל הוא לא הכניס את זה בסעיף "משכורת" אלא בסעיף "אי תחרות". בתענה: "מה זה משנה לך? הרי הפקדות לקרן פנסיה נלקחות מסכום של שני סעיפים "אי תחרות" + "משכורת"" האם זה באמת לא משנה לי כל עוד הפקדות לקרן פנסיה נלקחות מסכום של של שתי הסעיפים?

עו"ד ערן גורן

דני שלום. באם המעסיק שלך אכן היה מבקש לשמור על זכויותיך בהתאם לחוק, ניתן להניח שהוא היה נותן לך תוספת כחלק מהשכר שלך ולא מנסה להתחכם. הגם שקשה לתת תשובה חד משמעית מבלי לבדוק את תלושי השכר שלך ולראות את ההפרשות, רצוי לך להתעקש שהתוספת תוגדר כשכר עבודה לכל דבר ועניין כדי למנוע כל ספק (ואגב, את ביטוח לאומי במידת הצורך חו"ח לא יעניין מה רשום כ"אי תחרות" אלא רק מה רשום כשכר). שים לב!

דני

תודה.