יניב

פירוק חברה על ידי עובד

שלום רב, הגשתי בקשה לפירוק חברה נגד חברה שעבדתי בה כיוון שהיא אמרה לי שהיא חדלת פרעון ולא יכולה לשלם לי את זכויותיי. הגשתי טפסים לכונס הרשמי ושילמתי אגרה בסך של 2660 ש"ח ובנוסף שילמתי 378 עבור פרסום. פניתי משם למחוזי ופתחתי תיק ושילמתי אגרה. היום קיבלתי החלטה מבית המשפט המחוזי האומרת כך: "יש לבצע פרסומים, לפרסם בעיתון יומי אחד, כמו כן, להעביר למזכירות ארבעה עותקים מנוסח הפרסום עבור פרסום ברשומות. כמו כן יש להמציא אישור מסירה של החברה לתיק בית המשפט". שאלתי היא האם אני צריך לבצע את כל הפרסומים הללו? הרי שילמתי כבר 378 ש"ח על פרסום לכונס - האם זה כרוך בהוצאות נוספות? ואיך אני עושה זאת - תודה רבה

עו"ד רונן קינן

יניב שלום. האגרה ששילמת עבור הפרסום בסך 378 ש"ח מטרתה פרסום ברשומות (מדובר בפרסום ממשלתי). בנוסף יש לפרסם את הגשת בקשת הפירוק בעיתונות ארצית, דבר שמטבע הדברים כרוך בהוצאות. בלי קשר אני ממליץ לך להעזר בעו"ד בהליך שכן מדובר בהליך שעלול להיות מסובך. הדרך בין הגשת בקשת הפירוק ועד לקבלת הכספים עלולה להיות ארוכה ומפותלת.