יובל

חופשת לידה וחנות שנסגרת

אשתי עובדת בחנות בגדים 10 חודשים היא יצאה לחופשת לידה ביום שני שעבר. התברר לנו בסופ"ש שהחנות עומדת להיסגר בקרוב ויפטרו את כל העובדים. מה אמור לקרות במקרה שלה? האם היא תקבל את מה שמגיע לה אם לא מבעל החנות מהמדינה?

עו"ד רונן קינן

יובל שלום. בעקרון לא ניתן לפטר את אשתך כל עוד היא בחופשת לידה וגם תקופה מסוימת לאחר שובה מהחופשה (60 ימים + תקופת הודעה מוקדמת). עם זאת במידה ואכן העסק ייסגר במהלך התקופה ואשתך תפוטר (יחד עם יתר העובדים), יתכן והמוסד לביטוח לאומי יכיר בוותק שלה (לצורך חישוב פיצויי פיטורים וכיו"ב זכויות סוציאליות) גם בתקופה שבין סגירת העסק ועד לתום המועד בו היא מוגנת מפיטורים. אני מציע שתפנו עם השאלה למוסד לביטוח לאומי לשם קבלת תשובות מפורטות יותר.