מיכל

מקום עבודה שנסגר במהלך חופשת לידה

אני נמצאת כעת בחופשת לידה והחברה בה עבדתי נסגרה ובעליה פתחו חברה חדשה (תחת שם אחר ועם שותף חדש). האם הם מחוייבים להחזיר אותי לעבודה בתום חופשת הלידה למרות שהעסק "עבר מקום"? כמו כן, חברתי שעובדת עימי נמצאת בהריון ומעוניינת לדעת האם ניתן לפטר אותה בעקבות סגירת החברה? תודה מראש

עו"ד רונן קינן

מיכל שלום. במידה והחברה החדשה שנפתחה עוסקת באותם תחומים שבהם עסקה החברה הקודמת ולמעשה מדובר באותה גברת בשינוי אדרת הרי שכפי הנראה עליהם לקבל אותך חזרה לעבודה גם בחברה החדשה. דברים אלה נכונים גם לגבי חברתך. בכל אופן המקרה גבולי ואי אפשר לקבוע חד משמעית ורצוי שתפנו לקבלת יעוץ פרטני.