ערן

דיבורים על סגירת המפעל

במפעל של אבא שלי יש דיבורים על צמצום כח אדם אחרי החגים ובסופו של דבר אולי יסגרו את המפעל כולו. אבא שלי עובד במפעל 32 שנה. מה הוא יכול לעשות לפני הפיטורים כדי לדאוג שיקבל את מה שמגיע לו?

עו"ד רונן קינן

ערן שלום. מקום עבודה מסודר אמור לזמן את אביך (או כל עובד אחר המיועד לפיטורים) לשימוע בו יוכל לשטוח את טענותיו. העובד יכול להיות מלווה בעו"ד ובמידה ויש – גם בנציג ועד העובדים של המפעל. במידה ובכל זאת המפעל יבחר לפטר את אביך או עובדים נוספים מבלי לשלם להם את המגיע להם וזאת מחמת שאין לו את הכספים לעשות כן, יש מקום לשקול הגשת בקשה לפירוק החברה כדי שאביך ועובדים אחרים יוכלו לאחר מכן לקבל מאת המוסד לביטוח לאומי את הכספים המגיעים להם בגין שכר עבודה, פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה, הפרשות לפנסיה ועוד. מומלץ כמובן להיוועץ בעו"ד לפני ביצוע כל פעולה כדי שאביך יוכל לשמור על מלוא זכויותיו.