עינב

קופות גמל

החברה שבה אני עובדת לא מעבירה בחודשים האחרונים כספים לקופות גמל בגלל שבהנהלה טוענים שמצבה הכלכלי של החברה קשה. מה על העובדים לעשות במקרה כזה?

עו"ד רונן קינן

עינב שלום. ראשית רצוי שהעובדים יתאחדו יחדיו ויפנו במשותף בכתב להנהלת המפעל בדרישה להשלמת הזכויות שלא שולמו. בין היתר יש לציין כי מדובר בהרעת תנאים אשר עשויה לאפשר לעובדים להיות מוכרים כמתפטרים בדין מפוטרים על כל המשתמע מכך (לרבות פיצויי פיטורים). במקביל יש לשים לב שהסכומים אשר מופרשים ממשכורתם של העובדים אכן מוצאים את דרכם לקופות הפנסיה ולא נשארים בידי החברה. באם החברה לא מתאוששת וממשיכה לא לשלם לעובדים את המגיע להם, יש מקום לשקול פניה לבית הדין. בכל מקרה רצוי להתייעץ עם עו"ד לפני כל שלב.