עמי לוי

הוצל"פ והרמת מסך בין עמותות

עבדתי כ-35 שנה בעמותה א' ובינואר 2010 פוטרתי, העמותה נשארה חייבת לי הרבה כסף תבעתי את העמותה בבית הדין לעבודה וחברי העמותה לא באו לדיון על אף שזומנו כחוק, בית הדין פסק שישלמו לי אך הם לא שילמו והוצאתי הוצל"פ על המבנים המושכרים ע"י העמותה כאשר התקבלו העיקולים לשוכרים שיעבירו את הכסף להוצל"פ אך בתיאום בין הנהלת העמותה לשוכרים סיכמו לבל יעבירו את הכסף להוצל"פ. בחקירה בהוצל"פ הם הודו שיש שכירויות אך הם כחודש לפני החקירה בהוצל"פ עמותה ב' היא המשכירה את הנכסים. קרי הבריחו הנכסים המניבים מעמותה א' לעמותה ב' אציין שקיימת עוד עמותה ג' שבכולם ההנהלה אותם אנשים. בדוחות המילוליים והכספיים בין א' לב' יש קשר הדוק. והגדילו לעשות וכחודש לפני החקירה בהוצל"פ בוצעו ברשם העמותות שינויים בכל שלושת שעמותות והשינוי בוצע באותו היום בשלושת העמותות מה שונה בשלב זה איני מודע אך ברור לחלוטין וכך גם ציין עורך דיני בחקירתם בהוצל"פ שהם עשו זאת בגין העיקולים.אולי הארכתי יותר מידי אך זאת בכדי שאקבל מכם תשובה ברורה. האם יש סיכוי במקרה זה להרמת מסך ולחייב את עמותה ב' לשלם לי את החובות? תודה עמי

עו"ד רונן קינן

עמי שלום. אכן תיתכן אפשרות הגשת תביעה להרמת מסך, אם כי מדובר בתביעה סבוכה וקשה. לחילופין ניתן לשקול גם אופציות אלטרנטיבות. אתה מוזמן ליצור עימי קשר לפרטים נוספים.