סוניה

חדלות פירעון

שלום אני עבדתי במשך 9 חודשים ואני בהריון בחודש 5 ולפני חודש פיטרו אותי בגלל שהחברה הגיעה לחדלות פירעון. לא קיבלתי משכורת אחרונה , בביטוח לאומי סירבו לזכות אותי בדמי אבטלה ודמי הבטחת הכנסה . פניתי למעסיק עם בקשה לשלם כל משמגיע לי - קיבלתי סירוב . השאלה היא : כשאני פונה לבית דין לעבודה , מה אני צריכה לדרוש מהמעסיק בתביעה . תודה רבה מראש

עו"ד רונן קינן

סוניה שלום. ראשית יש לבחון האם החברה באמת חדלת פרעון או שמא המעסיק "מספר סיפורים" כדי להתחמק מתשלום. במידה ועדיין ניתן להיפרע מהחברה, ניתן להגיש תביעה לביה"ד לעבודה ואולם רצוי להתייעץ עם עו"ד לפני כן ע"מ שיבחן בדיוק מה מגיע לך ולא שולם. לחילופין ובמידה והחברה באמת חדלת פירעון, רצוי להתאגד מספר עובדים ולהגיש יחדיו בקשה לפירוק החברה כדי שלאחר מכן יהיה אפשר לקבל את הכספים המגיעים לכם מהמוסד לביטוח לאומי. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני.