יורם

תביעה של תאונת דרכים

שלום רב, לפני שנה נפגעתי בתאונת דרכים פגיעה מסוג וויפלש שהחמירה מאד כאבים כרוניים שעוד סבלתי מלפני+כאבים חדשים. עד כאן פרטים יבשים. פניתי לפני חצי שנה לעו"ד מומחה בתאונות וכו' שכבר הגיש תביעה ולפי מה שהבנתי ממנו התביעה הוגשה כבר, כנ"ל כתב ההגנה של חברת הביטוח, כעת מחכים למינוי מומחה. מבחינה נפשית אני לא מעוניין כ"כ בתהליך ארוך של ועדות, בתי משפט וכו. על אף שהפגיעה השפיעה מאד על תפקודי וכאביי. שאלתי: האם בשלב זה עדיין אפשר להגיע לפשרה כלשהי עם חברת הביטוח כך שלא אהיה צריך לעבור את כל התהליך ומצידי אתפשר על סכום הפיצוי? (העורך דין לא שיתף אותי יותר מידי בתהליך). האם יש דבר כזה פשרה בשלב זה בלי מינוי מומחה, בית משפט וכו'?

אהוד בן ארי עו"ד

יורם שלום כמובן שניתן לנסות ולסיים את התביעה ללא בדיקה אצל מומחה רפואי אולם עליך לקחת בחשבון כיבמקרה כזה לא ניתן יהיה לטעון לנכות רפואית כתוצאה מהתאונה ומימלא הפיצוי האפשרי יהיה קטן משמעותית . היינו טענה לנכות כתוצאה מהתאונה יכולה להיטען רק במידה ומומחה רפואי מטעם בית המשפט קובע כי נותרה נכות כתוצאה מהתאונה בהצלחה