ליאור

עסקת מתנה תחת השפעת מורפיום.

שלום, 1. אבי ז"ל היה מטופל במדבקות FANTA שזה מדבקות מורפיום 24 שעות עקב כאבים עזים של גרורות הסרטן בו לקה. 2. בדיעבד התברר לנו שדודנו (אחיו) והחבר עו"ד שלו החתימו את אבי על עסקת מתנה, שאבי נותן לדודי את ביתנו. וכל זאת כשאני עם מדבקות המופריום. 3. במשפט השופט נוטה להאמין לעו"ד שהחתים את אבי שטוען שהחתים את אבי כשהוא צלול, מבין את מהות העסקה, ולא ראה ולא ידע שאי בכלל חולה סרטן או תחת השפעת מורפיום. 4. השופט לאחר שלב ההוכחות (סדר דין מקוצר) הציע לנו שנחזור בנו מהתביעה, כי הוא מאמין לעו"ד שהחתים את אבינו, שהוא היה צלול ומבין את משמעות העסקה ועשה זאת מרצונו החופשי לכאורה. ובתמורה השופט לא יפסוק לנו הוצאות משפט. השאלות: 1. האם השופט יכול לקבל את עדות העו"ד כעדות רופא מומחה לעניים מצבו של אבי בזמן החתימה על העסקה? 2. ואם כן, האם גם אם העו"ד דובר אמת ולא ידע שאבי חולה סרטן ומטופל במדבקות מורפיום, זה עדין מכשיר את העסקה כלגיטימית? אי הידיעה של העו"ד נותנת הכשר? 3. האם מרשמי המורפיום שאבי נטל בזמן העסקה, אי הכחשה של הנתבע שאבי טופל במורפיום, וסיכום מחלה של האונקולוגית שאבי מטופל במורפיום, הם לא ראיות מספיק חזקות לפסילת עסקת המתנה? תודה מקרב לב לעונים בפרוט ליאור.

עו"ד גילעד ושדי

ליאור שלום, ראשית אציין כי פורום זה איננו מעניק מענה לשאלותייך ועוסק בחוזים בלבד. 1. השופט יכול לקבל את עדות העו"ד כעדות עו"ד בלבד ולא כמומחה או רופא. 2.לעיתים כשהשופט נוכח שהיה תום לב ,יש להתחשב במכלול הראיות ואין ביכולתי לתת לך תשובה על רגל אחת. 3. כנ"ל התייעץ עם משרד עו"ד מומחה אם טרם עשית זאת. בהצלחה