נעם

חוזה שכ"ד דחוף!!!

לפני שנה חתמנו חוזה שכ"ד עם אופציה לשנה נוספת נוסח הסעיף הוא כדלקמן " במהלך כל תקופת השכירות ישלם השוכר למשכיר דמי שכירות חודשיים בסך 3800 ש"ח צמוד למדד חודש אוגוסט 2012... לשם נוחות הגבייה התחשבנות המדד תעשה פעם אחת בסוף כל שנה" שאלתנו: המדד עלה בכ 2% בשנה החולפת כך שהתשלום האחרון (ביולי 2013) היה כ3880 ש"ח האם החל מאוגוסט חוזרים לתשלום של 3800 ש"ח ואליו מצמידים את המדד שיהיה השנה? או שממשיכים להצמיד מהתשלום האחרון (כלומר עם באוגוסט המדד היה 0 % אנחנו אמורים ע"פ החוזה לשלם 3800 או 3880?)תודה רבה רבה

עו"ד גילעד ושדי

החודש הראשון הוא 0 אם בסוף התקופה סה"כ הייתה עלייה של 2% , לוקחים את סך הסכום השנתי ששולם עבור השכירות ומוסיפים לו 2%. במקרה שלכם 3800*12 חודשים = 45600 2% = 912 ₪ תוספת בסוף התקופה בהצלחה