איתן

שאלה בנושא שירותי ייעוץ

אני עובד במסגרתפרויקט עם חוזה אישי כיועץ מקצועי מסיבות שונות גם אישיות וגם עומס יתר והעדר שיתוף פעולה של המעסיק בנטל מבלי להכנס לסכסוך והאשמות מולו אנימבקש לדעת מה הדרך הנכונה לבקשה שלי לסיים את ההסכם? האם אני צריך להציע מחליף ? זה פפרויקט שלא הסתיים עדיין ואמור להמשיך במתן שירות לאנשים האם אני יכול לצאתחד צדיית? האם אני יכוללהביא מחליף? על דעת עצמי אנימבין שעדיף בהסכמה הגוף שאני יועץ לו הוא שחתוםמול הלקוחות ממה אני צריך להמנע כדילא לגרום לבעיה לאף אחד מהצדדים מה נהוג ומה נכון משפטית האם אנייכול למכור כביכול את המשרה שלי למשהו אחר? לבד או בהסכמה? אם כן איז הסוג של הסכם זה? או למעשה אני יכול להתפטר מהמשרה וזהו? אני לא רוצה להכנסלמאבק משפטי אלא בהסכמה אבל איןלי כלים להבין מה מעמדי המשפטי במצב שלי כנותן שירותי ייעוץ! מניסיונך מה האופן הנכון שנהוג במצב זה תודה רבה

עו"ד גילעד ושדי

איתן שלום, הדבר החשוב ביותר הוא לבדוק את לשון החוזה והאם יש בו נקודות יציאה, איך מתי ומה ההשלכות הנובעות מכך. במידה ואין לכך התייחסות בחוזה הכתוב ,דרך המלך היא כמובן בהדברות מול הצד השני . אינך יכול להכריח את הצד השני לקחת אדם תחתך אלא בהסכמה. כמו כן הם אינם יכולים להחזיקך בניגוד לרצונך ויתכן שכשתודיע על רצונך לעזוב הם יביאו אדם תחתך. לעיתים שני הצדדים פועלים למצוא מחליף, דבר המניח את דעת כולם. המלצתי אלייך ,במידה ואין לכך התייחסות בחוזה להודיע לחברה במכתב רשום על רצונך לעזוב את משרתך 3 חודשים לפני עזיבתך על מנת שיוכלו למצוא אדם שיכנס תחתיך וכן להציע את עזרתך במציאת אדם כזה ובחפיפתו בתפקיד. בהצלחה.