ויטלי

הפרה יסודית

שלום.לפני כ-3 שבועות חתמתי על הסכם מכר דירה בערד(אני-הקונה).אני לוקח משכנתא מלאומי משכנתאות ששלחו לי שמאי מטעמם.השמאי גילה שהדירה רשומה בטאבו בשטח של 107 מ"ר,אך בפועל היא 93 מ"ר ועוד 14 מ"ר פיזית נמצאים אצל השכן. כמובן,שזה מוריד מערך הנכס. האם זה נחשב להפרה יסודית של החוזה?האם אני יכול לבטל הסכם זה ולקבל כספי שכבר שילמתי למוכר,לתווך ולעו"ד בחזרה?האם מגיע לי פיצוי על כך? תודה מראש.

עו"ד גילעד ושדי

יתכן וישנה הפרה יסודית, חזור לעו"ד שערך את החוזה על מנת שיבדוק עפ"י סעיפי החוזה את הדבר. אגב, לרוב המ"ר המצוין בטאבו אינו המ"ר המדוייק בפועל. יש לבדוק יחסי -נטו-ברוטו וכן שטחי מרפסות שאינם מופיעים בספירת המ"ר בבניינים ישנים. בהצלחה