שמואל

יציאה מחוזה שכירות (דירת שותפים) לפני סוף תקופת החוזה

שלום רב, גרתי עד לפני כחודש בדירה עם שותפה. בגלל בעיות אישיות איתה נאלצתי לעזוב את הדירה ולעבור לגור אצל אבא שלי. החוזה מסתיים ב-09.14. אני כרגע בחיפושים נימרצים אחר מחליף שימצא חן בעיניי הדיירת הנוכחית ובעיניי בעל הבית. השאלה שלי היא: בחוזה כתוב שצריך להודיע לבעל הבית חודשיים לפני עזיבה, האם חודשיים אחרי ההודעה שלי אני יכול להפסיק לשלם את שכר הדירה בגלל שמציאת מחליף מתאים תלוי בראש ובראשונה בשותפה, ואם היא לא "אוהבת" את האנשים שמתעניינים בדירה אני יכול להיות תקוע אם תשלום על דירה שאני לא יכול לגור בו ואין לי איך לצאת מזה. תודה על העזרה

עו"ד גילעד ושדי

שמואל שלום, ראשית התחל לחפש ולהביא דיירים לדירה על מנת למזער נזקים. חשוב לקרוא את סעיפי החוזה ולחפש נקודות יציאה. באם מספיק חודשיים הודעה על מנת לצאת מהחוזה ולהפסיק את התשלומים הרי שהדיירת שנשארת תצטרך לצאת גם היא מהדירה או לחילופן לשלם את שכר הדירה המלא. באם ההודעה המוקדמת של החודשיים מדברת על מציאת שותף חדש הרי שתצטרך לשלם עד שיגיע אחד כזה. אני ממליץ לך לתחשב פחות בדעת הדיירת באם יש בינכם מריבה והיא יכולה לגרום לך נזקים כלכליים. פנה לבעל הדירה והצג בפניו את הבעיה ,יתכן שיבוא לקראתך. בהצלחה