דור

דרישת תשלום בגין לימודים שלא בוצעו

שלום, באוגוסט 2008 נרשמתי ללימודי תואר ראשון במכללת תל-חי (מסלול עובדים) ושילמתי 350 ש"ח דמי רישום ו-2,380 ש"ח דמי קדימה לסמסטר א' במהלך אוקטובר 2008 מעסיקי הודיע לי שהחליט שלא לאשר לי בסופו של דבר את היציאה ללימודים, פניתי טלפונית למכלל וביקשתי לקבל זיכוי על המקדמה, נאמר לי שעלי להוציא להם הודעה בכתב. מייל נשלח ב-20 לנובמבר 2008 על ביטול השתתפותי בלימודים מבלי שהשתתפתי ולו בשיעור אחד אחד (הייתי בסה"כ פעמיים במכללה במהלך תהליך הרישום) ובתשובה נאמר לי כי לא אוכל לקבל את המקדמה בחזרה, בתשובתי ביקשתי הפניה לתקנון שכר הלימוד של המכללה ולא קיבלתי תשובה. ב-24/11/2008 נשלח מכתב רשמי ממקום עבודתי (ע"י סמנכ"לית משא"נ) אל המכללה בבקשה להקפיא את הסכומים ולשמר אותם כזכאות עבור סטודנטים אחרים שישלחו ע"י מקום העבודה. בינואר התקבלה תשובה מדיקנאט הסטודנטים - ועדת תשלומים חריגים, חתומה ע"י דיקן הסטודנטים, לפיה אין אפשרות להחזיר את הסכומים ששולמו אך שהם יעמדו לזכות סטודנטים אחרים שישלחו מטעם החברה אל המכללה. ביוני 2011 - המועד בו הייתי אמור למעשה לסיים כבר את הלימודים - קיבלתי מכתב מהמכללה עם דרישה לתשלום יתרת 35% משכר הלימודים לשנת תשס"ט (סך של 1,429 ש"ח), אותו לטענתם אני נדרש לשלם היות והודעתי באיחור על אי-השתתפותי בלימודים. לתומי חשבתי שמדובר בטעות ולא הגבתי למכתב. ביולי 2012 קיבלתי מכתב התרעה לפני פניה להוצל"פ של משרד עורכי הדין המטפל בגבייה (יצחק אילת מת"א) עבור המכללה עם סכום מוגדל של 1,922 ש"ח, למכתב זה נשלחה תגובה בשמי ע"י עו"ד חבר שפירטה את ההשתלתלות הנ"ל - לא הגיעה כל תגובה ממשרד עורכי הדין. היום, דצמבר 2013, נחתה אצלה מעטפה רשומה עם כתב תבעיה להוצל"פ ושובר של הוצל"פ על סך של 2,547 ש"ח אגב - באף אחד מהמסמכים שצורפו לכתב התביעה אין ציטוט מתקנון שכר הלימוד של המכללה - רק סעיף בו נאמר כי בחתימתי על הטופס אני מאשר ומתחייב לפעול בהתאם לכל הנהלים וההגדרות של המכללה - את תקנון שכר הלימוד עד היום לא ראיתי. כמו כן - הפנייה הראשונה של המכללה אלי בדרישה לתשלום הייתי כמעט 3 שנים לאחר הודעתי על הפסקת (אי-התחלת) הלימודים. לאור הנ"ל - האם לדעתך כדאי להגיש התנגדות לכתב התביעה? האם ניתן לשלם כרגע את הסכום ואז לתבוע את המכללה בתביעות קטנות? האם כדאי אולי לפנות לאחד ממדורי הצרכנות בעתונות עם הסיפור הזה? או בקיצור - איך כדאי לי להתקדם? בתודה מראש, דור.

עו"ד גילעד ושדי

דור שלום, בדבריך הזכרת פרטים רבים ושונים המצריכים הסתכלות של עו"ד העוסק בתחום. מצד שני, הסכום המדובר לא גבוה מספיק שבגינו כדאי לפנות לעו"ד. יתכן ותשלום הסכום יקנה לך שקט מפני ההוצל"פ ,בו הסכום יכול לקפוץ ולהכפיל ואף לשלש את עצמו. לאחר התשלום ,הגש תביעה על כל הסכומים ששילמת, על כך שלא ניתנה לך האפשרות לקבל עותק תקנון, חוסר תגובתם למכתביך ועוד.. את התביעה הגש בתביעות קטנות ובה פרט את השתלשלות הדברים באופן נהיר וברור בצירוף אסמכתאות ותאריכים מדויקים. בהצלחה.