מיקה

ביטול הסכם- שאלה דחופה

שלום כל המשפחה שלי חתמה על הסכם לגבי חלוקת זכויות בדירה. האחים שלי תבעו אותי ואת ההורים שלי בניגוד להסכם. (תבעו פרוק שיתוף של הדירה למרות שסיכמנו שלא נעשה את זה) הוריי ואני רוצים לבטל איתם את ההסכם בגלל שעכשיו מתברר שהם חתמו על ההסכם מתוך מניעים אחרים ממה שחשבנו ורק רצו לעשוק אותנו. האם צריך להגיש תביעה לביטול ההסכם בבית המשפט או אפשר לבטל את ההסכם בדרך אחרת? קראתי באתר על תביעה הצהרתית האם זה תביעה הצהרתית =? או שלא הבנתי נכון? אצין כי בגלל התביעה שלהם בית המשפט שם צו מניעה על הדירה . תודה

עו"ד גילעד ושדי

מאוד חשוב לדעת מה רשום בהסכם שלכם מעבר לחלוקת/אי חלוקת הדירה . במקרה הנ"ל ניתן לבקש סעד הצהרתי על בטלותו של הסכם במידה ואין עמידה בתנאיו או מסיבות אחרות. כל צד שיש לו חלק במקרקעין רשאי לדרוש פירוק שיתוף . יתכן וביהמ"ש יתיר לבצע פירוק גם אם יתברר כי אחייך לא עמדו בתנאי ההסכם. ואז תצטרכי לתבוע אותם על הנזקים שנגרמו לך כתוצאה מהפרת ההסכם. בכל מקרה, מכיוון שמדובר בבני משפחה ומכיוון שאני יודע כי במקרים אלו המניעים עמוקים יותר מסכסוכי ממון, כמגשר מוסמך אני ממליץ לגשת לגישור. מומלץ לעשות צעדים לאחר ייעוץ עם עו"ד מומחה. בהצלחה.

מיקה

תודה על התשובה אני אבקש את ביטול ההסכם לא רק כי הם הפרו אותו כשהגישו תביעה בניגוד להסכם אלא גם בגלל שהם חתמו על ההסכם ממניעים אחרים שהתבררו רק בדיעבד. האם אני יכולה יחד עם התביעה לביטול ההסכם לבקש פיצוי על עוגמת הנפש? תודה

עו"ד גילעד ושדי

מיקה היקרה, בנושא זה התייעצי עם עו"ד באופן פרטני למקרה שלך. פיצוי על עוגמת נפש ניתן להכניס כמעט לכל תביעה, זה נתון להחלטת ביהמ"ש. בהצלחה.