מאיר

חובת נוכחות משכיר ושוכר במעמד חתימה על חוזה

שלום רב, אני עתיד לחתום על חוזה שכירות אצל עורך דין מטעם המשכיר אך המשכיר לא יהיה נוכח במעמד החתימה אלא יחתום לאחר מכן וישלח אלי את החוזה בדואר. המשכיר גם מצפה שאשאיר את הצ׳קים לאחר חתימתי אצל העורך דין. האם זה מקובל? יש פה איזה סיכון עבורי? תדע מראש, מאיר

א

ביתי שלמה שכר לימוד בגין קורס עיצוב אופנה - 14000 ש"ח לאחר השתתפות בערך כחודש וחצי החליטה שהמקצוע לא מתאים לה. כמווון שהחתימו אותה על חוזה שאין החזר שכר לימוד. מה אפשרויות לקבלת כספים בחזרה? אודה על תשובתך ותודה מראש.

עו"ד גילעד ושדי

זה מקובל. העו"ד חותם מטעם יפוי כוח מהלקוח ומחזיק את השיקים בנאמנות. עו"ד צריך לחתום על החוזה ולכתוב: "חתימה ע"פ יפוי כוח". צלם את השיקים ותן לעו"ד לחתום על קבלתם.